Verhuur

Gedurende de laatste 10 jaar hebben wij een collectie instrumenten opgebouwd voor de verhuur.

Wij hebben violen, altviolen en celli in alle maten en soms een contrabas of gamba.

Meestal zijn huur instrumenten bedoeld voor beginners maar wij hebben er steeds meer gevorderde spelers bij. Daarom hebben wij de collectie aangepast. Ook bij huur instrumenten geldt dat het selecteren en optuigen van de instrumenten door Hendrik Woldring borg staat voor een hoog niveau van functionaliteit.

Prijzen zijn gemiddeld ? 40,- per 3 maanden voor een viool, wat kleine goedkopere instrumenten soms wat lager, duurdere instrumenten meer. Celli zijn 2 tot 3 keer duurder niet alleen omdat de aanschafprijs minstens 3 keer zo hoog is, maar ook door meer slijtage. De minimum huur periode is meestal een jaar, maar 3 maanden kan ook volgens afspraak en kan handig zijn in bepaalde omstandigheden (b.v. heel jonge beginners). Wij hanteren wel een opzegtermijn van 6 weken.

In de verhuur is de strijkstok en kist en (bij cello) de hoes inbegrepen. Ook hars en (bij violen) de schoudersteun.

Verzekering in niet inbegrepen. Wij bevelen de firma Robert Blom in Amsterdam aan (zie rubriek verzekering).

Wij hebben geen vaste huurkoop regeling, maar huur klanten mogen hun gehuurde instrument meestal met een grote korting kopen afhankelijk van de lengte van hun huur/betalings geschiedenis. Huur klanten die een ander instrument willen kopen uit ?Het Strijkershuis? komen ook in aanmerking voor een korting. Kiezen tussen huur en koop is een persoonlijke kwestie. Mocht een kind doorgaan met spelen en lang op een maat blijven dan is (achteraf) over de jaren kopen misschien iets voordeliger dan huren. Denk erom dat de slijtage, die bij de huur is inbegrepen, elke keer moet worden berekend, als een koopinstrument wordt ingeruild.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het is altijd raadzaam om een afspraak te maken als U wilt huren of van instrument wisselen, dan kunnen wij het gewenste instrument gereedmaken / klaar zetten.