Over ons

Wij zijn een klein familie bedrijf gespecialiseerd in de bouw, reparatie en restauratie, verkoop en verhuur van strijkinstrumenten van de viool familie (altviool, cello enz.) en de daarbij behorende accessoires.

Hendrik (Hein) Woldring is in de eerste plaats een bouwer van nieuwe violen, altviolen en celli.

Na zijn opleiding als meubelmaker en jachtbouwer en werkend in de algemene muziekinstrument restauratie, werd hij opgeleid als vioolbouwer, eerst in Nederland, onder leiding van een vioolbouwer die in Mittenwald was opgeleid ; daarna volgde hij een driejarige opleiding in Engeland aan de Newark School of Violin-Making, tussen 1974 en 1977. Hij begon zijn eigen atelier met hoofdzakelijk nieuwbouw en wat restauratie in Garsthuizen tot 1985, toen de familie verhuisde naar de stad Groningen. Daar hebben Hein en zijn vrouw Barbara hun service aan de klanten uitgebreid met een winkel : ?Het Strijkershuis?.

Hij is bijna 25 jaar lid van de Nederlandse Groep Viool- en Strijkstokkenmakers (NGV). www.ngv-vioolbouw.nl Hein Woldring is ook een bekwame restaurateur van strijkinstrumenten. Reparatie en restauratie vinden plaats in ?Het Strijkershuis?. Hij staat bekend om zijn degelijke reparaties met respect voor de originaliteit van het instrument en behoud van de klank.

In ?Het Strijkershuis? verkopen wij instrumenten, oud en nieuw in diverse maten en prijsklassen. De basis van het hoge niveau is Heins bekwaamheid in het optimaal optuigen van de instrumenten .

Het is ook mogelijk om violen, altviolen en celli in alle maten te huren.

Wij hebben een grote vooraad stokken, kisten, snaren, schoudersteunen en diverse andere accessoires.

Openingstijden

Let op: In verband met COVID-19 ontvangen we liever niet meer dan 3 personen tegelijk in de zaak. Daarom werken wij tijdens onze openingsuren bij voorkeur op afspraak.

U kunt ons daarvoor van di t/m do van 10:00 tot 17:00 bereiken via tel: 050 3184178 of stuur een mailtje naar [email protected]. Bij voorbaat dank!

Het is altijd raadzaam ons te bellen voordat u komt, dan kunnen wij ons beter voorbereiden op uw wensen, en u beter van dienst zijn. Ook als u niet in de buurt woont is het verstandig om van te voren te informeren of wij echt open zijn omdat wij een familiebedrijf zijn en soms door bijzondere omstandigheden gesloten kunnen zijn.